Φυσικό καουτσούκ

- Jul 14, 2020-

Το φυσικό καουτσούκ (NR) είναι μια φυσική πολυμερή ένωση με το κύριο συστατικό cis-1,4-πολυισοπρένιο και το 91% έως 94% των συστατικών του είναι καουτσούκ υδρογονάνθρακες (cis-1,4-πολυισοπρένιο) Diene) και τα υπόλοιπα είναι μη καουτσούκ ουσίες όπως πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, τέφρα και σάκχαρα. Το φυσικό καουτσούκ είναι το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο γενικό καουτσούκ.

Σε γενικές γραμμές, το φυσικό καουτσούκ αναφέρεται στο φυσικό στερεό λατέξ που συλλέγεται από το δέντρο από καουτσούκ της Βραζιλίας, το οποίο είναι ένα ελαστικό στερεό που δημιουργείται με πήξη και ξήρανση. Το φυσικό καουτσούκ είναι μια φυσική πολυμερή ένωση με το κύριο συστατικό του cis-1,4-πολυισοπρένιο. Η περιεκτικότητα σε ελαστικό υδρογονάνθρακα (cis-1,4-πολυισοπρένιο) είναι περισσότερο από 90% και περιέχει επίσης μια μικρή ποσότητα πρωτεΐνης, λιπαρών οξέων, ζάχαρης και τέφρας.

Το 1492, πολύ πριν ο Κολόμβος ανακαλύψει την αμερικανική ήπειρο, οι κάτοικοι της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν φυσικό καουτσούκ. Το καουτσούκ δέντρο προέρχεται από το δυτικό τμήμα της Mara Yue στη λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου της Βραζιλίας και τώρα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 40 χώρες και περιοχές στην Ασία, την Αφρική, την Ωκεανία και τη Λατινική Αμερική. Οι χώρες με μεγάλες εκτάσεις φύτευσης περιλαμβάνουν: Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Κίνα, Ινδία, Βιετνάμ, Νιγηρία, Βραζιλία, Σρι Λάνκα, Λιβερία κ.λπ. Η περιοχή φύτευσης καουτσούκ της χώρας μου&# 39 διανέμεται κυρίως στο Hainan, το Guangdong, το Guangxi, Fujian, Yunnan, εκτός από την Ταϊβάν μπορούν επίσης να φυτευτούν, εκ των οποίων Hainan είναι η κύρια περιοχή φύτευσης καουτσούκ.